Miere Eco Pura

Despre miere

Despre miere

Mierea este alimentul cunoscut in toate colturile lumii si ,desi este greu de localizat in istorie, este clar faptul ca face parte din primele dovezi documentate. Chinezii, egiptenii, romanii, sau grecii foloseau mierea ca ofranda adusa zeilor sau ca daruri facute persoanelor cu rang inalt. In Grecia o numeau „nectarul zeilor” si era considerata un aliment minune. Avea un pret costisitor si cel mai adesea era comercializata in schimbul matasurilor scumpe.

Este stiut faptul ca nu se strica, dar mare a fost mirarea atunci cand in mormantul lui Tutankamon au fost gasite recipiente cu miere, avand o vechime de peste 3300 de ani. Si atentie ! Era comestibila dupa atata timp! In unele piramide din Egipt s-au gasit dovezi clare ale intrebuintarii mierii ca si conservant natural. In vase mari erau depozitate fructe si miere, aceasta avand efect de conservare.

Mierea este folosita de aproape cinci milenii in medicina si in prezent este cel sigur si eficient antibiotic pe care omenirea l-a cunoscut, dupa cum arata studiile. Este antidotul pentru o gama larga de virusi, aceasta fiind singurul antibiotic la care virusii nu devin imuni, indiferent de perioada de administrare. Medicamentele sintetice facute pentru anumite afectiuni nu au in totalitate proprietatile mierii si in timp isi pierd eficacitatea, de aceea este mult mai recomandat acest produs natural decat cele sintetice. Este cunoscuta ca fiind primul medicament din istorie si are utilizari in multe domenii.

In alimentatie, aceasta are o datare de mai mult 10.000 de ani, dar cu siguranta a fost unul dintre primele produse folosite de catre om. A fost atat de recunoscuta pentru proprietatile sale antimicobiene (in alti termeni, bineinteles), incat era folosita chiar si la imbalsamarea cadavrelor, alaturi de alte substante.
Desi este cunoscuta de milenii, importanta mierii nu a scazut deloc si studii recente atesta faptul ca mierea este unul dintre cele mai sanatoase si importante alimente pe care omul le poate consuma.

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.